Wie zijn wij?

Wij zijn Marianne en Arie Pieter Wolters.

Ik (Marianne) heb altijd al paard gereden, Arie had niets met paarden tot hij door mij met het paardenvirus werd besmet. In de jaren 90 had ik een NPC ponyclub opgericht in Abbenbroek. Ik heb verschillende paarden en pony’s gehad en gereden.In 1996 ben ik begonnen met mennen, aangestoken door Jacqueline de Groot, met haar ging ik mee als groom, en vond het menwereldje een stuk relaxter als onder het zadel, en vond mennen ook een leuke paardensport.

 

Sinds september 1997 hebben wij Tinkers. Dat is begonnen met Kiss, een zwart bonte ietwat luxe Tinker. Ik had toen nog een arabiertje Yenko genaamd. Die kreeg koliek, die hebben we ’s avonds nog naar Utrecht gebracht, maar dat mocht niet meer baten. Hij had een gat in zijn maag. Dat was mijn tweede paardje binnen een jaar, voor dat dit gebeurde met Yenko, lag mijn Shetlander Little dood in de wei.

Ik las een advertentie, waarin een Tinker-jaarling te koop werd aangeboden. Nog nooit van een Tinker gehoord, dus nieuwsgierig geworden en we zijn gaan kijken. Ik vond hem wel apart en heb hem gekocht. Kiss groeide voorspoedig op als jonge hengst, tot zijn tweede jaar altijd met een andere leeftijdgenootjes samengelopen. Daarna naar huis op stal en toen zijn we begonnen hem van alles te leren. Als hengst was hij wel wat lastig, dus hebben we hem laten castreren.

Met de kar rijden ging heel goed, totdat we een keer werden aangevallen door een hond terwijl we aan het rijden waren. Dat is Kiss altijd bijgebleven, na dit voorval raakte hij door het minste of geringste in paniek.

Op een gegeven moment kwam iemand naar ons toe, of we geen interesse hadden in nog een Tinker, zij had er één staan, die weg moest. Dat werd Blondie, een zwart bonte merrie van 1995 ietwat luxe hoofd, 1.50 m

Blondie is op 15 januari 2000 gekomen, drachtig en al. Op 17 mei 2000 werd Prince geboren en op 2 juli 2000 hebben we Gipsy King 1999 gekocht omdat we graag een bruinbonte hengst wilde hebben om zelf te kunnen dekken. Kiss heeft begin maart een ongeluk gehad, en we hebben hem op 8 maart 2001 moeten laten inslapen. Omdat het zo stil was op stal zonder Kiss, zijn we op zoek gegaan naar een ander Tinkertje, en dat is de bruin bonte merrie Santana geworden.

 

Met deze Tinkers is het allemaal begonnen: de merrie's: Santana, Blondie, Spice Girl en dochter van Gipsy King en Blondie, Jewel, en de hengst Gipsy King.

Santana had in 2003 een veulen, Nirvana (2003), die veulenkampioen en reserve dagkampioen is geworden. Nirvana is als 3-jarige Nederlands kampioen bij de merrie’s geworden. Haar andere veulens zijn: Simpy Red (2002), en Falco(2004), hij is verkocht naar Frankrijk. Blondie heeft inmiddels 5 veulens gehad, Prince (2000), van een onbekende vader, Sting (2001) v-Pablo, Jewel (2002), Enya (2003),en Toto (2004), helaas overleden door koliek. De laatste 3 zijn allen veulen van Gipsy King. Zowel die van Santana als van Blondie.

Sting  heeft in zijn hengstenperiode ook nog een veulen gemaakt bij Labelle, dit veulen heet Adamo en Spice Girl heeft ook een veulen van Gipsy King gekregen, die heet Kane (2004)

Onze KWPN-er Raniki had ook een veulen van Gipsy King, Bronsky Beat (2003), we hebben hem in 2007 teruggekocht van de eigenaars die hem als veulen hadden gekocht.

Met Santana ben ik Z-dressuur en Z-vaardigheid geworden. Blondie heb ik tot de L gereden, en samengesteld klasse 2. Ik rijd ze ook in het tweespan en tandem. In 2006 had in mijn vierspan Tinkers voor elkaar met: Blondie, Santana, Spice Girl en Jewel. Met Raniki ben ik Z-dressuur, Z-vaardigheid en klasse 3 samengesteld geworden.

Op de nationale mendag in 2006 zijn we kampioen vaardigheid klasse M en 3e in de dressuur klasse Z geworden. We hadden nog zoveel meer willen doen, maar helaas is ze overleden. We missen haar vreselijk.

 

Door de leegte die door de dood van Raniki ontstaan was, hadden we besloten een veulen erbij te kopen, dat is Le Chiq (2007) geworden, vader is Why not, een afstammeling van Weltmeyer, en haar moeder is een Democraat, ze is helemaal bruin met een wit hartje op haar voorhoofd.

In 2005 hebben we Twarres gekocht, een bruinbont veulen, kruising bonte Fries x Tinker/Arabier. Hij is wat aan de kleine kant gebleven en hebben we hem verkocht aan Michelle Hokke, hij blijft wel bij ons staan, zo dat ik Michelle kan helpen. Inmiddels loopt hij al onder het zadel, en zijn we hem aan het beleren voor de kar.

Spice Girl hebben we in 2008 verkocht naar de Veluwe, en Gipsy King is in 2008 naar Frankrijk verkocht om daar verder veulentjes te maken.

September 2007 begonnen met Jewel, haar eerste winstpunt in de klasse M is binnen, ook samengesteld klasse 2 heeft ze al winst gereden. Inmiddels heeft Jewel al 7 winstpunten in de dressuur en 2 in de vaardigheid.Ik ben in 2007/2008 3e geworden op de districtkampioenschappen mennen, klasse M/Z/ZZ. Jewel is inmiddel Z met winst.

In 2008 zijn we 2span gestart samengesteld klasse 2, eerst met Jewel en Blondie en de laatste maanden met Jewel en Bronski, we hebben 10 winstpunten gereden en we waren gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap waar we met 2 groene paarden toch nog 6e geworden zijn.Ik ga nu weer starten met Jewel in de dressuur en vaardigheid, lijkt me leuk in 2009 mijn derde paard in het Z te rijden.

In februari 2009 hebben we Pink erbij gekocht, samen met Bronski Beat lopen ze in het tweespan.

Pink is dit jaar (2009/2010) districtkampioen L dressuur en L vaardigheid geworden.

Pink en Bronski Beat zijn nu klasse 3 samengegesteld.

Wij hebben een boerderij waar we alle paarden aan huis hebben staan. Buiten de paarden hebben we nog drie honden, 2 Jack Russels, Bowie (1996) en Shaggy (2005) en een Hollandse Herder, Shakira, geboren 12 januari 2007. Ook hebben we nog 1 gecastreerde kater, BZN, en onze gesterliseerde poes Queen (2009)